Een boekenshop voor katholieke inspiratie Verzending binnen heel BelgiëPapers over actuele onderwerpen

Het ware gelaat van de gendertheorie

25 mei 2013

Moet je absoluut bekijken: de reportage van Harald Eia, Noorse journalist. In 38 minuten tijd, met een goede dosis humor en gezond verstand, maar ook met ernstig onderzoekswerk, toont Harald Eia het ware gelaat van de gendertheorie. In Noorwegen heeft zijn documentaire sensatie veroorzaakt. Hij heeft de regering ertoe gebracht alle subsidies ten gunste van deze theorie te schrappen.

 

Harald Eia voelt zich aangesproken door wat hij noemt “de Noorse paradox van de gendergelijkheid”: in een land dat in 2008 werd geklasseerd als het nummer één in de wereld i.v.m. de eerbied voor de gelijkheid van geslachten, zijn sedert 30 jaar 90% van de ingenieurs mannen en bestaat 90% van het verplegend personeel uit vrouwen, zonder dat welke politiek ook van de regering daar iets heeft kunnen aan veranderen.

Benieuwd trekt onze journalist op onderzoek: enerzijds gaat hij op ondervraging bij de grote Noorse promotors van de gendertheorie en anderzijds bij vermaarde Amerikaanse, Engelse en Noorse wetenschappers. Het contrast is pakkend. Te bekijken en te verspreiden… (één nadeel: in het Noors, met Franse ondertiteling…)

 

 

Deze inleiding werd uit het Frans vertaald door Walter Van Goethem.